Fiske under hela året

Fiske är en mycket rolig hobby och det är inte så förvånande att många väljer att utöva just den. Det många inte vet är att man faktiskt kan fiska under hela året och i alla väder. Det är inte bara under soliga kvällar det går bra att fiska.

Fiska under vår, sommar och höst

Man kan lätt fiska under alla de varma årstiderna. Det finns flera lockande vattendrag och fiskarna börjar vakna och leka. Under den varma årstiden är det dock som klokast att ge sig ut tidigt på morgonen eller senare på kvällen. Mitt på dagen står fiskarna ofta i stim inne i vassen och de äter vanligen inte så mycket. Ju varmare det är desto mindre chans har man att få tag i en fisk. Som fiskare kan det också vara jobbigt att stå mitt i solen nära vatten och fiska. Det är lätt att glömma bort att solen tar rejält mycket starkare i närheten av vattnet.

Fiske på vintern

På vintern kan man fiska tryggt trots att det är kallt. Om det inte ligger is på vattnet kan man åka ut med båt eller stå på en brygga och få napp. När sedan isen lägger sig kan man pimpelfiska, eller liknande. Man borrar helt enkelt upp ett hål och kanske gör en vak i isen för att därefter sänka ner sin lina med krokar. Under väntetiden är det viktigt att man ser till att hålet inte fryser igen, allt för att det inte ska bli svårt svårt att få upp fisken när det till slut nappar.

Rätt kläder

Oavsett när man väljer att fiska gäller det att ha rätt kläder på sig. Heltäckande kläder är alltid bra oavsett årstid eftersom man slipper bli solbränd och myggorna får svårare att komma åt en och dessutom slipper man frysa om det blir kyligt.